Nakon tragične smrti Monike Antolović, Nevene Mijić i Olivera Hrkaća u Općini Žepče danas je proglašen Dan žalosti.

Ovu Odluku donio je načelnik Mato Zovko, a Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine, javnim poduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina Žepče.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati glazba u ugostiteljskim objektima, dok će elektronski mediji s područja Općine Žepče svoje programske sheme prilagoditi Danu žalosti.

Podsjetimo, troje prijatelja, dvadesetogodišnjaka iz Žepča, Monika Antolović, Nevena Mijić i Oliver Hrkać poginuli su u prometnoj nesreći koja je u subotu navečer pola sata prije ponoći dogodila u mjestu Goliješnica na magistralnom putu M-17 na dionici Žepče - Maglaj. Oni su upravljajući motornim vozilom Mercedes udarili u terenac Land Cruiser u kojem je bila generalna direktorica kompanije Bekto Precisa Enisa Bekto, njen 11-godišnji sin i Bisera B.

Ozlijeđeni su nakon nesreće prevezeni u Županijsku bolnicu Zenica i van životne su opasnosti, dok će uzrok nesreće biti poznat nakon brojnih vještačenja. Međutim, prema prvim informacijama iz policije Žepča uzrok bi mogao biti neprilagođena vožnja uvjetima na putu te neiskusnost vozača Mercedesa.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok