"Nakon mjesec dana proglasiti da je 406 KM društveno opasno, a onda donijeti odluku da je naknada za odvojeni život 300 KM je igranje sa pameću građana FBiH ili potcjenjivanje. Bit ću krajnje prost i reći da Vlada FBiH pravi budalama sve radnike i građane Federacije BiH", poručio je Selvedin Šatorović.

Odlukom od 5. veljače Vlada Federacije Bosne i Hercegovine povećala je ministrima i savjetnicima naknade za odvojeni život sa jedne na 300 KM i 250 KM.

S tim u vezi razgovarali smo sa Selvedinom Šatorovićem, potpredsjednikom Saveza samostalnih sindikata BiH. Piše N1 televizija.

"To je pokazatelj principijelnosti Vlade FBiH koja kaže da je 406 KM društveno opasna plaća, koja priča o svim mogućim uštedama, Vlada koja traži umanjenje tj. ukidanje minulog rada, koja traži potpuno smanjenje naknada radnicima, a sebi u isto vrijeme povećava ovakve naknade na relativno visoke plaće", istakao je on.

Šatorović je rekao da u Sindikatu smatraju da je ovo skandalozan potez.

"Ovo je pokazatelj da Vlada FBiH radi isključivo u interesu političkih centara moći koje su je dovele na ovu poziciju i da je prazna priča da se radi nešto u interesu građana i radnika Federacije BiH. Priča se o borbi protiv administracije, a ona se povećava", rekao je potpredsjednik SSS BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok