Stopostotni ratni vojni invalid Dževdet Čevra iz Crnića, koji je osumnjičen za izazivanje prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđen prognanik iz Kraljeve Sutjeske Ivan Ljoljić, koji je stajao ispred svoje kuće u Bivolju Brdu kod Čapljine, pa pobjegao i nakon dva dana se predao policiji, pušten je da se brani sa slobode.

Prema pisanju Večernjeg lista, iako iz oštećene obitelji tvrde da se radilo o pokušaju ubojstva, prema tvrdnjama Čevrine obitelji, Dževdet nije imao nikakvu namjeru udariti nesretnog Ljoljića koji je stajao pokraj uske seoske ceste kojom je Čevra upravljao audijem 80, nego mu se proteza noge zaglavila ispod pedala za upravljanje pa je izgubio nadzor te je došlo do umalo kobnog kontakta.

Prema njima, Čevra je u panici izišao iz vozila i pobjegao s mjesta događaja. Također, navode i da nije sklon vehabijama. Inače, Čevra je ranije osuđen zbog dvostrukog pokušaja ubojstva unatrag desetak godina, kada je, prema optužnicu, upao u obiteljsku kuću Hrvata i sjekirom ranio dvojicu. Na izricanju presude je napravio incident zgrabivši pištolj sudskom policajcu. Srećom, na vrijeme je spriječen.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok