Neuobičajeno toplo vrijeme s temperaturama i do 15 Celzijevih stupnjeva zadržat će se i u idućim danima, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Nezapamćeno visoke temperature za siječanj zbunile su prirodu. Damira Ćorića iz Širokog Brijega tako je neugodno iznenadila zmija koju je jučer vidio u blizini svoje kuće. Toplo vrijeme zbunilo je i neke od biljaka, te su počele cvjetati. Neuobičajeno visoke temperature ne idu na ruku ni građanima. Naime visoke temperature u ovo doba godine pomažu razmnožavanju virusa i bakterija zbog čega su liječničke ambulante već danima zatrpane. Ništa lakše nije niti onim liječnicima koji rade u hitnim pomoćima, jer ovakvo vrijeme izaziva zdravstvene tegobe kod kroničnih bolesnika, te je tako povećan broj intervencija zbog visokog krvnog tlaka, moždanih udara, problema s plućima. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas će u BiH biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od – 2 do 2, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 14 stupnjeva. Sutra se u BiH očekuje postupno naoblačenje s jugozapada koje će krajem dana uvjetovati kišu u zapadnom dijelu Bosne, Krajini i jugu Hercegovine. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od – 2 do 3, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na jugu do 15 stupnjeva.

U srijedu se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom. Intenzivnije padaline se očekuje u južnim i jugozapadnim područjima. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 10, a najviša dnevna od 6 do 13 Celzijevih stupnjeva.

Vecernji

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok