Međunarodna komisija za Međugorje, kojom predsjeda kardinal Camillo Ruini, u petak je imala posljednji sastanak i svoje će izvješće predati Kongregaciji za nauk vjere - potvrdio je danas šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi.

- Komisija je zaključila svoj rad. Kao što je predviđeno njezino će se izvješće sada proučiti unutar Kongregacije za nauk vjere - kazao je Lombardi, javlja portal Večernji.hr.

Istražno povjerenstvo je 2010. godine osnovala Kongregacija za nauk vjere , a na preporuku Benedikta XVI., s umirovljenim kardinalom Camillo Ruini, bivšim predsjednikom Talijanske biskupske konferencije, kao predsjednikom, a članovi su, između ostalih, bili kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te kardinal Josip Bοzanić, nadbiskup Zagreba i potpredsjednik vijeća Europske biskupske konferencije.

U radu Komisije sudjelovali su, između ostalih, stručnjaci kao velečasni Franjo Topić, docent temeljne teologije u Sarajevu, otac Mijo Nikić, docent psihologije i psihologije religija pri Filozofskom i teološkom učilištu Jezuita u Zagrebu, te časna sestra Veronica Nela Gašpar, docente teologije u Rijeci.

Rezultat trogodišnjeg rada Komisije nije poznat, a vjerojatno se neće znati ni ono što će Kongregacija za nauk vjere preporučiti papi Franji. Tek će papa Franjo obznaniti odluku o međugorskom fenomenu, ali postoje pretpostavke kako će se, zbog daljnjih navodnih ukazanja, potvrditi dosadašnja važeća odluka, ona koju je donijela Jugoslavenska biskupska konferencija 1991. u Zadru. Tada je zaključeno kako "nije moguće utvrditi jesu li se u Međugorju dogodila ukazanja i natprirodne objave", piše Večernji.hr.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok