Službenici Uprave za neizravno oporezivanje otkrili su drogu u poštanskoj pošiljci u Carinskom referatu Pošta Mostar.

Ovlaštena službena lica Uprave za neizravno oporezivanje iz Odsjeka za carine i Odsjeka za provođenje propisa iz Regionalnog centra Mostar vršeći redovan pregled poštanskih pošiljki u Carinskom referatu Pošta Mostar otkrili su drogu u paketu.

Predmetna pošiljka bila je upućena iz Njemačke, dok je primatelj bila fizička osoba iz Hercegovine. Sumnju u pošiljku je izazvalo ne navođenje opisa robe, dok je bila samo navedena vrijednost pošiljke.

Detaljnim pregledom pošiljke utvrđeno je da se u pošiljci nalazi pet različitih pakovanja sjemenki biljke konoplje, od kojih su dva pakiranja sa sjemenkama konoplje ,,Royal Queen“, dok su se u tri pakiranja nalazile sjemenke konoplje ,,Zativo“.

Analiza predmetne konoplje je urađena pomoću kompleta za preliminarnu analizu na opojne droge, koja je donirana UNO od strane Ureda Ujedinjenih naroda za drogu i kriminal (UNODC), putem Programa kontrole kontejnerskih roba u Bosni i Hercegovini.

Istoimena biljka se nalazi na ljestvici zabranjenih supstanci i biljki čiji je uzgoj, proizvodnja, posjedovanje i uporaba zabranjena shodno Zakonom o spriječavanju i suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Službenici UNO shodno procedurama, obavjestili su službene osobe MUP-a HNŽ PU Mostar koja su pOduzela mjere iz svoje nadležnosti, priopćeno je iz UNO BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok