Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će podnijeti ostavku i da se više neće baviti politikom ako oporba na prosvjedima okupi 40.000 ljudi, kako najavljuje.

"Evo im ponuda, pa neka se potrude da ih skupe", rekao je Dodik.

Predsjedni RS-a za "Euro Blic" kaže da vlast neće organizirati protu prosvjed, već miting za Republiku Srpsku, ističući da je uvjeren da je podrška politici koju vodi danas najveća u RS.

"Taj miting nije prosvjed, već miting podrške stabilnosti Republike Srpske. To je nešto sasvim drugo od onoga što oni hoće. Sve što rade, rade na štetu Republike Srpske", rekao je Dodik, ističući da vlast nema namjeru izazvati bilo kakve sukobe. On je napomenuo da je to miting za Republiku Srpsku i da osobno preuzima odgovornost za ljude koji dođu na miting koji on organizira.

Dodik je optužio Savez za promjene da "svoju izdaju u Sarajevu" želi sakriti ovim prosvjedima, i to tako što će je prikazati kao neku borbu za socijalna prava, dodajući kako je vjeren da "politika Saveza za promjene nema podršku naroda".

On je naveo da sve ankete govore da se SDS "survao" na 11 posto podrške, te da je to stranka koja je u parlament ušla sa 24 zstupnika, a sada ima 18.

"SDS nije izdajnička stranka, ali ovo što sada ima od rukovodstva potpuno je izdajnički. To je nešto što prepoznaju njihovi ljudi, inače ne bi izlazili iz kluba zastupnika. U narednih mjesec dana će otići još troje", rekao je Dodik, ne želeći iznositi njihova imena.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, kaže da će "počistiti" Savez za promjene na lokalnim izborima i da će održati impresivan miting podrške Republici Srpskoj.

"Znam da sam dosadio svojim protivnicima i da me ne mogu živog gledati, ali vjerujte da ja nisam sebi dosadio", poručio je Dodik.

Kada je riječ o referendumu o Danu RS, Dodik kaže da će predložiti da referendum bude održan na dan lokalnih izbora.

"Pokušat ću još jednom sazvati sastanak. Razgovarao sam sa srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem koji ima racionalan pristup da je taj referendum potreban", naveo je Dodik.

Odgovarajući na pitanje prijti li Republici Srpskoj kolaps, Dodik je rekao da je to laž koja traje i koja se mogla čuti i prije pet godina kada se govorilo da neće biti mirovina i plaća.

"Proračun je stabilan, plaće i mirovine nisu ugrožene, niti će biti", poručio je Dodik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok