Pripadnici federalne policije uhitili su jednu osobu na području Zavidovića na sjeveru BiH koja je priznala da je uputila pismo s prijetnjama prema institucijama te zemlje zbog čega je bio podignut stupanj pripravnosti, izvijestili su u ponedjeljak mediji u BiH.

Iz Državnog odvjetništva priopćeno je da je osoba kojoj su navedeni inicijali E.H. (1976) uhićen zbog slanja anonimnog pisma u kojem je prijetio napadom na institucije BiH.

"Osumnjičena osoba uhićena je u popodnevnim satima, na području Zavidovića, a lišenje slobode su izvršili policijski uposlenici Federalne Uprave policije (FUP), koji su istragom identificirali osumnjičenog", objavljeno je iz Državnog odvjetništva BiH.

Nakon kriminalističkog ispitivanja, osumnjičeni će biti predan državnome odvjetniku Posebnog odjela za organizirani i gospodarski kriminal te korupciju Državnog odvjetništva BiH.

Precizira se da je osumnjičeni nakon uhićenja priznao da je poslao pismo, dok će naknadnom istragom biti utvrđeni motivi i razlozi slanja prijetećeg pisma.

Prijetnje domaćim i međunarodnim institucijama te stranim veleposlanstvima upućene su u petak u anonimnom pismu koje je dostavljeno Informativnoj redakciji Radio-televizije BiH. Sve sigurnosne agencije u petak su bile informirane o prijetnjama, a vlasti u Republici Srpskoj su zbog toga podigle mjere pripravnosti.

Hina

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok