Suradnja između „Koalicije zajedno možemo“, koju čine udruge s područja Hercegbosanske županije čiji članovi imaju intelektualna i tjelesna oštećenja i ministarstava u Vladi Hercegbosanske županije kao i s predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije je iznimno dobra, istaknuto je to danas na sastanku u zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu kojem su nazočili:

predsjednica „Koalicije zajedno možemo“, Šemsija Dželadini, predstavnici tih udruga iz Livna, Tomislavgrada i Kupresa, ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa, Petar Galić, ministar financija Hercegbosanske županije Stipan Šarac, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije, Dragoslav Topić i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić.

Sastanak je bio u sklopu Akcijskog plana u oblasti invalidnosti koji se odnosi na razdoblje od 2013.-2016. godine, a koji je Vlada Hercegbosanske županije usvojila 2014. godine. Razgovaralo se, među ostalim, o prioritetima iz Akcijskog plana: pristupačnosti, obrazovanju i stanovanju uz potporu.

Analizirana su i dosadašnja iskustva u partnerskim odnosima između te Koalicije i Vlade Hercegbosanske županije koja su vidno pozitivna i svrsishodna. Istaknut je posebno dobar primjer uvođenja asistenata u nastavu za osobe s invaliditetom.

Predsjednica „Koalicije zajedno možemo“ i predstavnici njenih udruga naglasili su veliku socijalnu i svaku drugu osjetljivost Vlade i njenih ministarstava za potrebe osoba s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima.

Bilo je govora i o većoj financijskoj i tehničkoj podršci Koaliciji, a sve sukladno financijskim mogućnostima Vlade Hercegbosanske županije i njenih ministarstava.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok