Na magistralnom putu M-4 u Jelahu, u mjestu Ciglana, sinoć se oko ponoći dogodila stravična prometna nesreća u kojoj je poginuo Nenad Nikolić (25) iz Teslića.

Intervenirali vatrogasci

Nenadovo tijelo su, zbog težine nezgode i stanja u kojem se automobil Golf 2 kojim je upravljao nalazio, iz automobila izvlačili pripadnici Vatrogasne jedinice.

Do teške nesreće je, prema riječima očevidaca, došlo kada je Nikolić prethodno preticao vozila, a potom nastavio voziti suprotnom trakom nakon čega je izazvao direktan sudar sa automobilom Passat kojim je upravljao Muris Sprečo (77) iz Doboj-Juga. Piše Dnevni avaz.

Vozač Passata u pritvoru

Prema službenim informacijama, Sprečo je zadobio lakše tjelesne povrede kojeg je do službe Hitne pomoći odvezao njegov sin. Budući da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola, po nalogu dežurnog tužioca zadržan je u pritvoru.

Za vrijeme uviđaja kojim je rukovodio dežurni kantonalni tužilac, promet na ovoj dionici bio je u potpunosti obustavljen.

Zamijeniio auto sa drugom

Kako saznajemo, Nikolić je prije tragedije sjedio sa društvom u jednom kafiću, da bi se, kada je krenuo kući za Teslić, sa drugom zamijenio za automobil.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok