Na prekjučerašnjoj sjednici su, doznajemo, bile zamjerke što pojedini dužnosnici HDZ-a 1990. sudjeluju u radu institucija HNS-a a jedan član Predsjedništva je zatražio izbacivanje iz stranke osnivača HDZ-a 1990. Bože Ljubića koji je i predsjednik Glavnoga vijeća.

Predsjedništvo HDZ-a 1990. je održalo svoju 10. sjednicu u Zenici. Na predsjedništvu je usvojen prijedlog strategije za nastup na idućim općim izborima u BiH koji će biti razmatran na sljedećoj sjednici Središnjeg odbora koja će se održati idući tjedan, priopćeno je jučer iz HDZ-a 1990. Na toj će se sjednici donijeti i definitivna odluka o tome hoće li ove stranka nastupiti zajedno s blokom drugih hrvatskih stranaka u Hrvatskom narodnom saboru. Kako doznajemo, o tome bi trebali razgovarati i čelnici dva HDZ-a do tada kako bi se pokušali usuglasiti oko modaliteta mogućeg zajedničkog nastupa na listi HNS-a.

O tome do sada nije postignut dogovor, a u javnosti su uglavnom upućivane poruke što jedna strana zamjera drugoj. Na jučerašnjoj sjednici su, doznajemo, bile zamjerke što pojedini dužnosnici HDZ-a 1990. sudjeluju u radu institucija HNS-a a jedan član Predsjedništva je zatražio izbacivanje iz stranke osnivača HDZ-a 1990. Bože Ljubića koji je i predsjednik Glavnoga vijeća. Iz HDZ-a 1990. su tijekom jučerašnjeg dana demantirali pojedine medijske objave u kojima je bilo navedeno da će se o isključenju više dužnosnika HDZ-a 1990. odlučivati na sljedećoj sjednici stranačkoga Predsjedništva. Kako je, pak, priopćeno predsjedništvo je razmatrajući provedbu zaključaka s prethodne sjednice predsjedništva i Središnjeg odbora, a na zahtjev Županijskog odbora HDZ-a 1990. Zapadnohercegovačke županije donijelo odluke o raspuštanju Općinskog odbora HDZ-a 1990. Široki Brijeg i raspuštanju Općinskog odbora HDZ 1990. Posušje što je zatražio predsjednik tog odbora Vjekoslav Bakula. Za povjerenika OO HDZ 1990. Široki Brijeg imenovan je Žarko Šantić, a za povjerenika za OO HDZ 1990. Posušje imenovan je Tomislav Topić. Predsjedništvo je zaključilo da se izbor novog sastava OO Široki Brijeg i OO Posušje treba obaviti do 1. ožujka 2014. godine. Predsjedništvo HDZ 1990. je, također, odlučilo da se za predsjednika inicijativnog odbora HDZ 1990. Tuzla-Soli imenuje Anto Pranjić, te da se izborna skupština za tu organizaciju održi do 1. travnja 2014. godine.

Nakon razmatranja informacija o funkcioniranju parlamentarnih razina, Predsjedništvo HDZ 1990. je zadužilo svoje zastupnike u Parlamentu FBiH da podrže zakonska rješenja koja će osigurati normalno financiranje potreba grada Mostara.

Večernji

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok