Dostojanstveno, s dužnim pijetetom u travničkoj župi Brajkovići obilježena je druga godišnjice okrutnog ubojstva uglednog mještanina, povratnika, gospodarstvenika Joze Kafadara (69). Jozo je ubijen 27. svibnja 2014. na izlazu iz sela Šušanj, 700-800 metara od obiteljskog doma na Ovnaku.

Ubijen je s četiri hica iz vatrenog oružja dok se vraćao kući jašući konja. Unatoč brojnim obećanjima nadležnih institucija i tijela ZDŽ i SBŽ te istražnih stručnjaka MUP-a FBiH, počinitelj(i) i nalogodavac ni nakon dvije godine nisu otkriveni.

U povodu druge godišnjice Jozina ubojstva u župnoj crkvi svetih Petra i Pavla u Brajkovićima služena je sveta misa zadušnica za ubijenog Jozu i sina mu Antu koji je 2012. poginuo u prometnoj nesreći. Uz rodbinu i prijatelje, svetoj misi nazočila je i veća skupina članova Udruge poslodavaca Viteza, čiji su članovi bili i pokojni Anto i Jozo, a to su i sada ugledni poduzetnici Jozini sinovi Dragan i Vlatko, vlasnici uspješnih tvrtki “Ovnak” i “CM”. Piše Večernji list.

Nakon svete mise svi su oni pohodili groblje na Ovnaku i uz vječno počivalište pokojnih Ante i Joze Kafadara položili cvijeće i zapalili svijeće. Molitvu opijela, kao i svetu misu zadušnicu u župnoj crkvi predvodio je župnik fra Leon Pendić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok