Naručio ubojstvo od svog najboljeg prijatelja i bivšeg školskog kolege Danijela Dujića kojem je obećao da će “bolje živjeti nakon likvidacije”.

Još se prepričava ubojstvo ugostitelja Radovana Stijakovića (49) iz Kočićeva kod Gradiške, kojega je na podmukli način dao likvidirati njegov sin Robert (26), uz pomoć prijatelja i vršnjaka Danijela Dujića (26), a sve kako bi se dočepa očeve imovine koja se procjenjuje na oko milijun eura. U iskazu, koji je u prisustvu odvjetnika dao inspektorima, Robert se “pravdao” da ga je otac maltretirao, nepoštivao, da mu nije davao novac zbog čega je i došao na ideju da ga likvidira. Međutim, ta priča baš i “ne pije vodu” jer pokojni Radovan tek nije dopuštao sinu da troši sve što je on godinama mukotrpno stjecao u Stuttgartu u Njemačkoj i uporno ga tjerao da sam zarađuje za život.

Osmislio zločin

- Robert je detaljno osmislio i isplanirao zločin, a onda je počeo vrbovati i podstrekivati na zločin Dujića, rodom iz Sanskog Mosta, koji bi povremeno nadničario na Radovanovu imanju. Inače, njih su dvojica zajedno išla i u školu te se intenzivno družila. Na kraju ga je uvjerio pričom da će poslije očeve smrti naslijediti dosta novca i da će ga za to dobro platiti. Na kraju sve je ostalo na dogovoru. Dujić nije dobio nikakav novac i imao je samo obećanje da će poslije “obojica bolje živjeti” - kažu iz policije. Istragom je utvrđeno da je Robert autom dovezao naoružanog Dujića do svoje kuće, a da ne bi bio sumnjiv sebi je za tu kobnu srijedu navečer, ali i za iduće jutro osigurao alibi. Nakon što je dovezao ubojicu, s trudnom suprugom otišao je na slavu kod punca i punice. Za to vrijeme, Dujić je sa zadnje strane prišao imanju, preskočio ogradu i prišunjao se zadnjem prozoru kraj koga je žrtva sjedjela za računalom.

Glumio unesrećenoga

- Robert je znao koji dio dvorišta nije pokriven videonadzorom i reflektorima, pa je objasnio Dujiću kako neopaženo prići kući. Došao je na metar od prozora, a onda je s leđa u Radovana ispalio rafal. Ispucao je ukupno 10 metaka, od čega je devet pogodilo žrtvu. Te večeri osumnjičeni su se sreli negdje oko 23.30 sati i Dujić je samo glavom klimnuo Robertu pokazujući mu da je posao obavljen. Poslije toga, Robert je posve mirno nastavio jesti i piti, a oko dva ujutro sa suprugom je otišao kući i bezbrižno legao spavati. Da ne bi bio sumnjiv s drugim prijateljem je dogovorio da mu ujutro dođe pomoći sa slaganjem drva i na kraju je njega pustio da otkrije tijelo, a onda je počeo plakati i glumatati, a na što bi mu mogli pozavidjeti i profesionalci, unesrećenog sina, jecajući govoreći da se “nada kako će kamere otkriti tko je ubojica” - kažu zgranuti svjedoci. Osumnjičeni su nekoliko dana ranije isprobavali automatsku pušku na jednoj livadi u Kočićevu, gdje su i pronađene čahure. Inače, kako se moglo čuti, sporna puška je pripadalo ubijenom Radovanu, koji je imao više ilegalnog oružja, a koje je svojedobno dao sinu sakriti u jednom kanalu, odnosno u betonskom propustu nedaleko od imanja. Naime, otac je jako oprezan jer je ljudima posuđivao novac na kamatu. Susjedi pričaju i da je otkriće zločinaca bio toliki šok za čitavu obitelj Stijaković da je nekolicini rođaka ozbiljno pozlilo pa je morala reagirati i hitna pomoć.

Večernji

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok