Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske rekao je danas u Banja Luci da popis u BiH nije relevantan i točan, jer se na popisu nalaze ljudi koji ne žive u BiH.

On je istakao da smo dobili iluziju da u BiH živi više ljudi, i da je jako licemjerno gurati svoje eksperte, direktore i zamjenike da brane političke stavove, prenose Nezavisne.com

"Situacija u BiH jako je loša, a ja ću nastaviti da inzistiram na priči o pritiscima Tužiteljstva BiH oko popisa", rekao je Ivanić.

On je dodao da je kompromise o dogovoru oko popisa nudio, a kolege iz FBiH na to nisu bile spremne, pogotovo Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH.

Bošnjački dio Sarajeva mora zaustaviti priču o poželjnima i nepoželjnima.

"RS je imala ključ kojim se moglo spriječiti objavljivanje podataka i ako je to tačno onda je to ogromna odgovornost", naveo je Ivanić. Dosao je da ako postoji mogućnost da RS treba da objavi svoje podatke, i da bi to bilo bolje od organiziranja novog popisa. Ivanić je rekao da je zadovoljan posjetom Njemačkoj te da je bilo impresivno vidjeti koliko Merkleova poznaje prilike u BiH i koliko ima izbalansiran pristup BiH.

"Njemačka je istinski posvećena pomoći BiH i razmotrit će  financijsku pomoć BiH, posebno poljoprivrednicima", rekao je Ivanić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok