Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je jučer u Bratuncu, nakon odavanja počasti srpskim žrtvama srednjeg Podrinja i Birča, da je od ključne važnosti da srpske žrtve ne budu zaboravljene, jer je, osim njihove pogibije i stradanja, napravljena još jedna vrsta zločina tako što je oko 3.500 ljudi ubijenih do 1995. godine na ovom prostoru naprosto odjednom nestalo i palo u sjenu kasnijih događaja vezanih za Srebrenicu.

"Ukoliko mi ne budemo odlučni da nastavimo obilježavanje ovih događaja i stradanja, nitko drugi nam to neće učiniti", istaknuo je Dodik, javlja Srna. On kaže kako je važno isticati činjenicu da se ovdje događala stravična situacija u kojoj je 3.500 Srba ubijeno do 1995. godine.

"Nitko ne pravda ogroman zločin koji se dogodio u Srebrenici, ali ono što boli jeste što se na međunarodnom planu samo favorizira to stradanje i taj zločin, a zaboravlja se stradanje Srba i do sada nitko nije odgovarao za ovo što se dogodilo", upozorio je Dodik. On je dodao da se to i danas pokazalo jer nitko od međunarodnih službenika i diplomatskog kora nije nazočio obilježavanju u Bratuncu, a za dva-tri dana će se, kako kaže, u Srebrenici vidjeti "tko je sve došao i koliko su to dupli aršini koji ne vode ničemu".

Dodik kaže da se iz toga mora zaključiti samo jedna istina - da je najveći rušitelj BiH međunarodna zajednica zato što ima različite standarde.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok