Porezna uprava Federacije BiH je 12. i 14. srpnja 2016. godine, na prostoru Federacije BiH, izvršila ukupno 502 inspekcijskih nadzora. Inspekcijskim nadzorom bili su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva i trgovine.

U tijeku inspekcijskih nadzora inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 155 neprijavljena radnika i 266 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa. Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa  putem fiskalnog uređaja zapečaćena su 279 objekta i izdata su 258 prekršajna naloga s izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 426.650,00 KM, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Županijski porezni ured Sarajevo svoje aktivnosti u ovom tjednu se bazirao na kontrolu nezakonitog rada, odnosno rada bez odobrenja nadležnog organa na sarajevskim tržnicama Sirano, Kvadrant i  Ciglane, dok je u mjesecu lipnju rađena tržnica Otoka. Prilikom kontrola na tržnicama Sirano, Kvadrant i Otoka evidentirano je 251 prodajno mjesto ili prodajni box-ovi u kojima se obavljala djelatnost uglavnom trgovine tekstilom i odjevnim predmetima bez odobrenja nadležnog organa, te je zbog toga zapečaćeno 231 prodajno mjesto, a evidentirano je 95 neprijavljenih radnika.

U tijeku ovih aktivnosti na tržnici Sirano i Ciglane došlo je do onemogućavanja službenih osoba u vršenju svojih dužnosti, te su postupci okončani uz asistenciju policije.

Porezna uprava FBiH se ovim putem zahvaljuje Policijskom komesaru MUP-Sarajevske županije i Jedinici za podršku, PU Centar i PU Novi Grad na pruženoj pomoći.

Porezna uprava poziva porezne obveznike da na bilo koji način ne sprečavaju službene osobe Uprave da izvršavaju dužnosti. Sprečavanje inspektora da izvršavaju svoje poslove predstavlja krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora do 3 godine. Porezna uprava je odlučna provesti aktivnosti iz svoje nadležnosti i prema osobama koja se tome suprostavljaju posegnut će za maksimalnim sankcijama.

Porezna uprava FBiH nastavit će aktivnosti na kontroli i sprečavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima.

Porezna uprava želi biti partner poreznim obveznicima i graditi transparentne odnose zasnovane na važećim zakonima. Uprava se zahvaljuje poreznim obveznicima kod kojih nisu utvrđene nepravilnosti i građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima i poziva građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona.

Kako je priopćeno iz Porezne uprave FBiH, prijave se mogu dostaviti putem:

- e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,
- putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i
- putem besplatnog poziva 080 020 333.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH