Muharem Mehmedagić (49), vlasnik ugostiteljskog objekta RR iz Bihaća, ranjen je u srijedu uvečer ispred ovog objekta kada ga je lovačkom puškom upucao Muhamed Dedić (54), gost lokala, koji je kasnije uhićen.

Incident se, kako je rečeno u MUP-u USŽ-a, dogodio oko 20.30 u Ulici dr. Irfana Ljubijankića. Iz policije su kazali kako je vlasnik lokala ranije te večeri pozvao policiju i prijavio probleme s Dedićem, koji je, prema njegovim riječima, imao verbalni sukob s drugim gostom u ugostiteljskom objektu. Kako doznajemo, Mehmedagić je, zajedno s još nekoliko ostalih nazočnih, spriječio tučnjavu dvojice gostiju. Nakon sukoba Dedić je otišao kući po pušku i vratio se pred objekt s namjerom da ubije gosta s kojim se svađao. Nakon što se vratio, ispred samog objekta suprotstavio mu se vlasnik kafića koji mu nije dopustio ući u objekt.

Poslije toga Dedić je izvukao pušku i uperio je u vlasnika kafića RR. S naoružanim gostom koji se vratio s puškom došao je i njegov sin, koji je pokušao odgovoriti oca od pucnjave.

“U jednom trenutku povukao je oca za ruku uslijed čega je M. D. pritisnuo obarač i ranio vlasnika kafića”, kazao je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USŽ-a. Mehmedagić je pogođen u potkoljenicu lijeve noge, a konstatirane su mu lakše tjelesne ozljede. Istraga o ovom slučaju je u tijeku, a napadač je zadržan u prostorijama policije na kriminalističkoj obradi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok