Američka TV mreža CNN prenosi vijest kako pojedini korisnici aplikacije Pokemon GO u BiH zalaze u minska polja kako bi našli pokemona. Američki novinari čude se “pokemaniji” koja je zavladala prostorom BiH i zbog koje su pojedinci spremni riskirati svoje živote.

O “pokemaniji” u BiH izvijestila je i britanska TV kuća BBC, kao i brojni tiskani mediji. Spomenimo da je humanitarna organizacija “Posavina bez mina” izdala nedavno javno upozorenje u kojem stoji kako dobivaju sve više obavijesti da igrači Pokemon GO-a ulaze i u minska polja ignorirajući jasno istaknuta upozorenja kako je to opasno po život, piše Večernji list BiH. “Dobili smo informaciju kako ima slučajeva da korisnici aplikacije Pokemon GO u BiH zalaze u minski sumnjive i rizične površine kako bi našli pokemona. Mole se svi građani da to ne čine i da poštuju postavljene znakove minske opasnosti i ne zalaze u područja koja su im nepoznata”, piše na Facebook stranici “Posavina bez mina”.

Na Facebook stranicama ove humanitarne organizacije osvanula je vijest da je kreirana Pokemon GO animacija s kratkom upozoravajućom porukom “Pazi, mine” nakon što je “Posavina bez mina” izdala upozorenje svim korisnicima Pokemon GO igrice. Spomenimo da je dvadesetdevetogodišnji mladić iz tuzlanskog naselja Zlokovac loveći pokemona zadobio ozbiljne ozljede glave, ruke i noge. Kako su objavili mediji, prilikom pokušaja da preko aplikacije Pokemon GO uhvati jednog od junaka ove masovno popularne igrice, Tuzlak je pao niz stube te zadobio spomenute ozljede. Pomoć je potražio od liječnika, koji su, kako doznajemo, ostali u čudu kada im je ispričao način na koji je došlo do ozljeđivanja.


Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok