HDZ Bosne i Hercegovine je jučer u kasno nedjeljno popodne putem medija obavješten da je u nekoj kavani u srpskom dijelu Sarajeva, pod visokim pokroviteljstvom Larsa - Gunnara Wigemarka uz obilje državničke mudrosti i odgovornosti postignut „povijesni srpsko - bošnjački dogovor“ o europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine.

Tamo su se navodno „predstavnici“ bošnjačkog i srpskog entiteta u Bosni i Hercegovini dogovorili, da od danas u Bosni i Hercegovini ne bude ništa isto.

Pozdravljajući napore i želju da se o svim bitnim pitanjima za budućnost Bosne i Hercegovine i svih njezinim naroda i građana  razgovara i dogovara, ostaje nejasno  tko je, u kojoj funkciji i u čije ime sklapao, i kako mediji objaviše i sklopio nekakav dogovor.

Je li predsjedatelj Predsjedništva BiH to činio u ime Predsjedništva BiH, bez znanja a pogotovo bez suglasnosti druga dva člana Predsjedništva BiH?

Je li to činio samo u ime svoje stranke?

Ili je to činio u svoje osobno ime?

Je li predsjednik samo srpskog entiteta to činio u ime samo njegovog entiteta, u ime samo njegove stranke ili možda samo u svoje osobno ime?

Je li to dogovor dvojice protiv trećeg i kakve šanse kao takav uopće ima?

Koga uopće obvezuje komad papira sa nečija četiri potpisa i koja će to institucija vlasti u Bosni i Hercegovini  uopće prihvatiti?

Što je sa predstavnicima većine u Predsjedništvu BiH i Vijeću ministara BiH i kako se to bez njih misli provesti?

Mnogo je pitanja koja još uvijek čekaju odgovor, pogotovo kada se ima u vidu da su navodni dogovor o europskom putu sklopili oni koji su do sada opstruirali bilo kakav napredak na europskom i euroatlanskom putu BiH.

Kada se dogovor o europskom putu BiH pravi sa glavnim opstrukcionistima tog procesa a bez dosadašnje lokomotive i glavnog predvodnika na tom putu, namjere organizatora ne mogu biti poštene.

Oni  uopće i ne žele bilo kakav napredak.

Ovaj dogovor je izgleda i napravljen samo da se do neizvjesnosti blokira bilo kakav pozitivan iskorak Bosne i Hercegovine na bilo kome polju.

Nije jasno još jedino kakva je uloga specijalnog europskog predstavnika u ovom  igrokazu.

U svakom slučaju nama ostaje da konstatiramo da bilo kakvi dogovori dvojice protiv i bez treće strane u BiH nikada nisu donijeli bilo kakav napredak a pogotovo nisu donijeli dobro bilo kome u Bosni i Hercegovini.

To što Hrvati u Bosni i Hercegovini, za razliku od sudionika ovog igrokaza, nemaju samo svoj entitet u Bosni i Hercegovini, ne znači da se bez njihovih legalnih i legitimnih predstavnika, mogu i smiju praviti bilo kakvi dogovori u BiH i vezani za Bosnu i Hercegovinu.

Pokušaji da se bez Hrvata prave dogovori na njihovu štetu nisu dobronamjerni spram bilo koga u Bosni i Hercegovini, a pogotovu spram Hrvata i kao takvi nemaju nikakvu priliku da rezultiraju bilo kakvim pozitivnim učincima.

Sve koji misle da su ekskluzivni vlasnici Bosne i Hercegovine pozivamo da se što prije vrate u stvarnost i da što prije shvate i prihvate da su svi dogovori bez Hrvata samo mrtvo slovo na papiru.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH