Šezdesetogodišnji pacijent Klinike za psihijatriju UKC-a Tuzla pronađen je mrtav prije preksinoćnog mraka u svojoj bolesničkoj sobi.

Ubrzo se ispostavilo da ga je golim rukama usmrtio 28 godina mlađi pacijent, odnosno njegov cimer, i to dok je nesretni čovjek bio svezan i usnuo pod utjecajem lijekova. Iz MUP-a TŽ-a kažu da je Policijska postaja Istok zaprimila prijavu od liječnika te da je pacijent R. R. najvjerojatnije zadavio A. Dž. - potvrdio je dežurni županijski tužitelj Dražen Miličević, koji je izdao nalog za obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok i mehanizam smrti. Izdao je i naredbu za neuropsihijatrijsko vještačenje osumnjičenog kako bi se utvrdilo je li djelo počinjeno u stanju neuračunljivosti, kao i za ispitivanje ostalih pojedinosti, piše Večernji list BiH.

- Ovisno o rezultatu vještačenja, bit će odlučeno o prijedlogu za određivanje mjere pritvora za kazneno djelo ubojstva. Motivi još nisu posve jasni - objasnio je tužitelj Miličević, dok službenih informacija za javnost iz Uprave UKC-a nije bilo jer, kako poručuju, ne daju izjave kada su u pitanju pacijenti psihijatrijske klinike.

- Tridesetdvogodišnjak koji je počinio ubojstvo liječi se od ovisnosti od drogama. Nije poznato gdje je medicinsko osoblje bilo u trenutku ubojstva - navode Tuzlaci koji žive u blizini klinike. Inače, ovakvi nemili slučajevi rijetkost su u svijetu, a posljednji takav je zabilježen prije dvije godine u Bugarskoj, u bolnici “Sveti Ivan Rilski” u Razgradu, gdje je 45-godišnjak s dijagnozom shizofrenije, ali bez znakova agresivnosti, nasmrt izgrizao drugog pacijenta (58) pa pobjegao kući svojoj majci, gdje je i uhićen. Prethodno je na brutalan način usmrćenom cimeru grizao lice i vrištao, a onda je pristigloj šokiranoj medicinskoj sestri sve priznao te ju odgurnuo i taksijem se odvezao do kuće.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok