Jedan sarajevski vozač u ponedjeljak je stigao do zida - nakon čak 121 prekršaja i više od 21.000 maraka duga za prometne kazne, konačno mu je oduzeto vozilo.

Naime, u ponedjeljak u 12,30 sati, policijski službenici Jedinice za promet MUP-a SŽ u mjestu Plandište, općina Ilidža, iz prometa su isključili R.Ć. iz Sarajeva, koji je prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, upravljao putničkim motornim vozilom marke Renault, reg. oznake J70-M-896, vlasništvo Ć.S. iz Hadžića, javlja N1.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona (upravljanje motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje).

On je počinio ukupno 121 prekršaj i u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 21.414,00 KM. Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je nastavio s vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime izravno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu suglasnosti suca Općinskog suda u Sarajevu, od R.Ć. je privremeno oduzeto navedeno motorno vozilo. Isto je deponirano do okončanja prekršajnog postupka na parking prostoru Butmir, priopćeno je uz MUP-a SŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok