Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras u Doboju da nakon što je postignut dogovor o mehanizmu koordinacije, "više nema donošenja odluka bez ovlaštenog predstavnika Vlade RS-a".

Dodik je istakao kako je lider HDZ-a Dragan Čović reagirao, a da stvari još nisu ni bile poznate, te dodao kako nema ništa protiv ukoliko je rješenje da se u tekst upiše da u kvorumu budu i ovlašteni predstavnici županija, prenosi Fena.

Kaže da nije pratio reagiranje predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića nakon neodržavanja sastanka delegacija SDA i HDZ-a o mehanizmu koordinacije, te naveo da je više iznenađen komentarima članica Saveza za promjene da se na sastanku u Istočnom Sarajevu 31. srpnja u stvari ništa nije desilo.

- Desilo se da su oni u siječnju prihvatili mehanizam koordinacije koji podrazumijeva da konsenzusom odlučuju prisutni u tom tijelu, a mi smo osigurali da bez ovlaštenog glasa Vlade RS-a, predstavnika RS-a, nema odluke - rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Tvrdi i kako će referendum o Danu RS-a biti održan 25. rujna i da „nikakvi visoki predstavnici ne mogu spriječiti održavanje referenduma, kao ni sujete koje imaju Bošnjački pojedinci".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok