Biti predsjednik, pjevač, glumac..., javna osoba i anonimno provesti godišnji odmor, posjetiti znakovita mjesta, susresti se s ljudima - nemoguća je misija.

Prošloga tjedna u Međugorju je pod velom anonimnosti s mladima na Mladifestu vrijeme htio provesti Jim Caviezel, glumac Isusa Krista u filmu “Pasija”, no to mu nije uspjelo. “Razotkrio” ga je Facebook, piše Večernji list BiH. U to se uvjerila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je u srijedu popodne s prijateljima stigla u poznato hodočasničko mjesto Međugorje. Iako je posjet pomno i u razmjernoj potaji planiran mjesecima, bez uključivanja previše ušiju, kako se vozilo predsjednice u srijedu približavalo Hercegovini, tako su počele curiti informacije.

Radni odmor u Međugorju

Najprije je sve razotkrio “Mystic Post”, iznimno blizak ljudima povezanim s međugorskim fenomenom, da će se hrvatska predsjednica popeti na Brdo ukazanja, Podbrdo, u mjestu Bijakovići, u pratnji prijatelja i jednoga od vidjelaca Ivana Dragičevića. Čak većina medija tu informaciju s ruba nije ni provjeravala smatrajući kako izvor nije “relevantan”. U marijansko svetište hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović došla je na odmor tri dana. A nakon objave vijesti o dolasku, počele su “provjere” u kojem je hotelu odsjela, gdje će se kretati, s kim će se susretati. Čak su i iz hotela Villa Regina, gdje je odsjela, nakon objave da je stigla, objavili kratki videosnimak gdje je dočekuju vlasnici, ali i međugorski župnik fra Marinko Šakota. 
Jučer je bila u posjetu međugorskim franjevcima u tamošnjem župnom uredu. Domaćin je bio župnik fra Marinko Šakota. S njima se zadržala u kratkom razgovoru na mjestu gdje se uvijek rado iznova vraća.

Nakon toga je uslijedio i uspon na Brdo ukazanja, ali i Križevac, najviši vrh u tome dijelu Hercegovine na kojemu dominira križ, ali i pogled prema broćanskom i ljubuškom kraju. Na oba mjesta, Podbrdu i Križevcu, duboko uronjena u misli, molila se za blagoslov obitelji i nacije kojoj je na čelu. Sva ta mjesta htjela je posjetiti bez posebne pompe. No, ni u tome nije uspjela jer su se brojni hodočasnici iz raznih krajeva svijeta, ali i mještani željeli fotografirati s predsjednicom praveći selfie fotografije.

Drugi put u Međugorju

Brojni poslovično spremni Hercegovci za sve vrste poslova prenosili su i “savjete” kako Hrvatsku izvući iz krize. 
Dok se u Međugorju odmarala i svakodnevno molila, odlazila je u druga mjesta Hercegovine gdje je razgovarala s velikim brojem ljudi, od svećenika u Međugorju, predstavnika gospodarstva, politike, kulture, sporta, medija. Slušala je pozorno sve o stanju među Hrvatima, ali i političkim i društvenim prilikama u Bosni i Hercegovini. 
Tijekom ova tri dana, za vrijeme očito radnog godišnjeg odmora, djelomično se poremetio njezin i plan njezina protokola da se posveti samoj sebi i molitvi na misama na koje je odlazila ujutro i navečer u Međugorju. 
Predsjednici je u posljednje dvije godine ovo drugi posjet Međugorju.

U vrijeme kampanje 2014. se kao kandidatkinja za predsjednicu susrela s Marinom Čilićem koji je upravo u to vrijeme osvojio Grand slam turnir US Open.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok