Nakon što su zabilježene video snimke Arapa koji klanjaju namaz na javnim mjestima u Mostaru, Livnu i Posušju, isti slučaj zabilježen je u petak u Širokom Brijegu.

Na snimci koju je u posjed dobio portal Jabuka.tv, vide se četiri odrasla Arapina koji klanjaju na zelenoj površini iza benzinske crpke koja se nalazi na magistralnoj cesti M6.1 u širokobriješkom selu Dobrič, prenosi Jabuka.tv.

Prema riječima očevidaca, mještani su muškarcima govorili da napuste mjesto, no nisu ih razumjeli s obzirom da se radilo o stranim državljanima. Također, neslužbeno se govori da su mještani pozvali policiju koja je došla na lice mjesta, no u međuvremenu su muškarci otišli.

Ovakve scene sve su češće u većinski katoličkoj zapadnoj Hercegovini, a prije nekoliko dana na vodopadu Kravica se dogodio incident koji je također povezan s ovime kada su se dva Arapina potukla s Ljubušacima. Također, na istom mjestu još otprije stoje table s upozorenjem da su zabranjeni svi vjerski obredi na području Kravice.

Hercegovci na ovo ne gledaju s odobravanjem jer to ovdje nikada nije bila praksa – bez obzira o kojoj se vjeroispovijesti radi. Također, niti domicilni muslimani, ali niti katolici i pravoslavci, nikada se nisu molili niti klanjali na javnim mjestima, posebno ne po tržnim centrima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok