Dodik je dolaskom u Srebrenicu pokazao da se boji i da Srebrenica uvijek može dati jak odgovor destrukciji Bosne i Hercegovine, rekao je za TV1, Sadik Ahmetović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH.

Ahmetović smatra da je Dodik svojim dolaskom u Srebrenicu ukazao Srbima u Srebrenici da Bošnjaci nisu dobrodošli u Republiku Srpsku, prenosi hms.ba

Ističe da je time potvrdio  tezu da je prostor RS-a jedini prostor u Europi gdje se najdrastičnije krše ljudska prava.

Njegova priča o referendumu i stavljanje Ustavnog suda RS-a u njegovu funkciju i ovo što najavljuje u Srebrenici je destrukcija RS-a, dodaje Ahmetović.

Mišljenja je da će referendum rezultirati s tim da ima manje Republike Srpske a više Bosne i Hercegovine.

“Siguran sam da Milorad Dodik to zna i zato je brzo došao u Srebrenicu i on će dobiti odgovor zbog kojeg će žaliti što raspisuje referendum”.

Govoreći o referendumu o izdvajanju Srebrenice iz sastava RS-a, Ahmetović ističe da Europska povelja o lokalnoj samoupravi prepoznaje tu mogućnost.

“Niz udara na ponos i dostojanstvo Bošnjaka u RS-u da je nam apsolutno pravo da na području gdje je počinjen genocid kažemo što mislimo o vlastima RS-a i njihovim postupcima”, zaključio je Ahmetović.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH