Redateljica Jasmila Žbanić je u izjavi za Dnevnik Nove TV rekla kako je njezina izjava o hrvatskom premijeru Milanoviću ipak bila prežestoka te je pojasnila:

– Sigurno je bila prežestoka. Znate zašto? Jer sam ja preživjela rat u BiH i znam da je u Bosni bilo teško kad god je Hrvatska surađivala s mafijom i nacionalistima u BiH, a kad je Hrvatska surađivala s progresivnim snagama mislim da smo imali mir, i da ćemo imati mir, i da će Milanović uvidjeti svoju pogrešku i doći u BiH sa svojom socijaldemokratskom idejom – rekla je Žbanić.

- Milanović nije prepoznao da se u BiH trenutno odvija klasna borba, borba protiv korupcije. Nije došao u Tuzlu gdje su socijalni nemiri nastupili upravo zbog svega onoga što socijaldemokrat mora prepoznati – izjavila je redateljica.

- Nije dao ljudima nadu da će regija podržat BiH, a podržao je neke neke retrogradne sile, otišao je kod jednog naroda. Ovaj pokret je nadnacionalni, u Tuzli sve nacije sudjeluju u tome kako bi rekli - gladni smo, želimo vlast koja nije korumpirana. Došao je samo kod jednog naroda, kod jednih retrogradnih sila u BiH. Strašno razočaranih građana BiH.

- Posjet gospodina Milanovića bio bi jako značajan. Ja bih to pozdravila. Dobrodošao Milanoviću u Tuzlu - zaključila je Žbanić.

Slobodna Dalmacija

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok