Laburistička stranka BIH, čiji član Fikret Abdić je kandidat za načelnika Velike Kladuše, demantira navode da je Abdić za srpske medije izjavio da je sa 20.000 Kladušana na strani naroda Srpske.

Demanti prenosimo u cijelosti.

Tekst pod naslovom Fikret Abdić BABO: “RS i Dodik uz sebe imaju 20.000 Kladušana”, u čijem potpisu je bh-info.com, naznačeno je da je gospodin Fikret Abdić dao izjavu za B92.

Navode izjave, kao i činjenicu da je gospodin Abdić kontaktirao bilo koji medij u BiH ili šire, u potpunosti demantiramo, te podsjećamo javnost da Laburistička stranka BIH i njezini kandidati nisu i neće davati izjave za medije sve do početka predizborne kampanje.

Zloupotrebu imena kandidata, političkog subjekta ili navođenje neistinitih i “navodnih” izjava predstavlja kazneno djelo, te smo do sada poduzeli zakonom utvrđene mjere prijave istih Vijeću za tisak Bosne i Hercegovine, s ciljem sankcioniranja ovakvih i sličnih pokušaja manipulacije javnosti.

Žalbena komisija Vijeća za tisak u BiH je donijela Odluku u kojoj prihvaća žalbu Laburističke stranke BiH povodom neistinitog intervjua objavljenog na portalu “bos-petrovac.ba”, 15.07.2016. godine, a kojeg su prenijeli portali “cazin.net” i “vkportal.ba”, te iste upozorilo da to predstavlja teško kršenje etičkih normi novinarstva, ugrožava dignitet novinarske profesije i novinarskog ugleda.

Inače BH-info.com nedavno je objavio sljedeće – Izetbegović: Ideja za koju se zalažem je troentitetska BIH. Ovu vijest nije prenio niti jedan portal u BIH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok