Interpolov popis osoba traženih zbog kaznenih djela počinjenih diljem svijeta ovog tjedna postao je bogatiji za jednu od Playbojevih “zečica” i ujedno nekadašnju bosanskohercegovačku misicu Slobodanku Tošić.

Na zahtjev Suda BiH za Tošić je raspisana tjeralica nakon što ju je policija bezuspješno tražila na prijavljenoj adresi u mjestu Han-Pijesak na Romaniji.

Tošić je trebala biti upućena na odsluženje pravomoćne kazne od dvije i pol godine zatvora koju joj je u ožujku državni sud izrekao zbog sudjelovanja u pokušaju ubojstva i udruživanja u kriminalnu skupinu radi počinjenja kaznenih djela.

Tošić je zapravo bila “mamac” u obračunu kriminalaca-rivala Darka Eleza i Đorđa Ždrale iz Istočnog Sarajeva..

Elez je, kako je utvrđeno, naručio Ždralinu likvidaciju u klasičnoj “sačekuši”, a u zasjedu ga je po Elezovu nagovoru namamila upravo nekadašnja misica.

Nekim čudom Ždrale je preživio no zbog sudjelovanja u jednom ubojstvu i sam je osuđen na 20 godina zatvora koju izdržava u Foči.

Elez se pak od zatvora u BiH pokušao spasiti bijegom u Srbiju no njegov kriminalni dosje i tamo je bio dovoljan za kazneni progon pa je i on osuđen na devet godina zatvora.

Tošić je nakon počinjena kaznenog djela pobjegla iz BiH i uhićena je u Hrvatskoj .

Činjenica da je u svemu tome sudjelovala i družila se s notornim kriminalcima s nepunih 18 godina bila je olakotna okolnost za izricanje razmjerno blage kazne iako je Tošić tijekom suđenja ipak morala odležati u zatvoru puna četiri mjeseca.

Na zahtjev obrane puštena je u kućni pritvor koji ju je obvezivao boraviti u romanijskoj zabiti no očevidno je odlučila ignorirati tu sudsku mjeru.

I ranije se žalila na to što ne smije nikamo iz Han-Pijeska ističići kako je tamo prisiljena čuvati koze i ovce.

“Kretanje mi je ograničeno… kao da sam neki zločinac”, kazala je ranije Tošić.

Za sada nema pouzdanih podataka gdje se nalazi no mediji u BiH iznose pretpostavku kako je pobjegla u Srbiju. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok