Danas je obilježena 23. obljetnica stradanja Hrvata civila, koje su pripadnici Armije BiH mučki pogubili u noći s 8. na 9. rujan 1993. godine u mjestu Grabovica između Mostara i Jablanice.

Obljetnica je započela polaganjem vijenaca kod spomenika žrtvama Domovinskog rata Grabovice.

Ispred HDZ-a BiH i HNS-a vijence su položili i zapalili svijeće, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović s izaslanstvom.

Obljetnici su nazočili i drugi dužnosnici HDZ-a BiH i HNS-a sa svih razina vlasti te kandidati HDZ-a za XI. izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor Republike Hrvatske koji će se u BiH održati 10. i 11. rujna ove godine, predvođeni nositeljem liste dr. Božom Ljubićem.

Nakon polaganja vijenaca, okupljeni su se zaputili prema mjesnom groblju moleći put križa, te je onda služena i sveta misa za sve poginule u Grabovici koju je predvodio mons. Ilija Janjić, biskup kotorski.

Predsjednik Udruge hrvatskih stradalnika "Grabovica 93" Josip Drežnjak u svom je govoru istaknuo da ovi zločini nisu slučajni, nego ciljno urađeni. Za ove zločine u Grabovici još uvijek nitko nije odgovarao, najmlađa žrtva Mladenka Zadro imala je samo 4 godine, a najstariji Marko Marić 87 godina. Od ukupno 33 žrtve, do sada je pronađeno njih 16, većinom nekompletnih posmrtnih ostataka. Za tijelima preostalih 17 žrtava Grabovice još uvijek se traga, priopćeno je iz HDZ-a BiH. (Večernji)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok