Policijski službenici PS Prijedor 1 i  2 su u akciji kodnog naziva "Razbijač" uhapsili A. Dž. (19) iz Prijedora za kojeg postoje osnovi sumnje i materijalni dokazi da je od početka ove godine, na području koje operativno pokrivaju ove policijske stanice, počinio čak 15 krađa.

Riječ je neslužbeno o Amiru Džafiću, "starom poznaniku" policije koji je zbog 13 krađa uhićen 6. rujna ove godine. Isti dan nakon krim obrade, a nakon puštanja da se brani sa slobode, osumnjičeni je ponovo uhvaćen u krađi. Avaz neslužbeno saznaje u trgovini "Auto Omarska" u centru Prijedora.

Prije tog je opljačkao i frizerski salon koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Zbog 15 krađa po prijedlogu tužitelja Okružnog tužilaštva Banja Luka, a uz suglasnost suca za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, određena mu je i mjera pritvora u trajanju od mjesec dana.

Inače, 19-godišnjak je iz trgovačkih radnji i ugostiteljskih objekata krao novac, cigarete, alkoholna pića. Ukradenu robu je prodavao trećim osobama, a dobit zadržavao za sebe pričnivši tako materijalnu štetu u iznosu od oko 5.000 maraka.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok