Kapetan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Miroslav Stojak je ubijen sjekirom, potvrdio je za Klix.ba sudski patolog Zdenko Cihlarž.

Nalaz obdukcije je pokazao da je riječ o nasilnom ubojvu te da je Miroslavov ubojica Kenan Varupa koristio oštricu sjekire kojom ga je nekoliko puta udario u glavu.

Tužitelj Županijskog tužiteljstva Srednjobosanske županije Dragan Popović koji je angažiran na slučaju ubojstva za Klix je izjavio kako je obdukcija danas završena te da se ubojstvo za sada ne može povezati s Oružanih snagama BiH.

"Precizniji nalaz će biti poznat za tri ili četiri dana, a za sada smo definitivno odbacili da je kapetan Stojak ubijen jer je bio pripadnik OS BiH", izjavio je Popović.

Podsjećamo, osumnjičenom za ubojstvo Miroslava Stojaka Kenanu Varupi, danas je određen jednomjesečni pritvor, priopćeno je iz Županijskog suda u Novom Travniku. On je jučer je oko 18 sati predan Županijskom tužiteljstvu SBŽ, a jutros je održano ročište za određivanje pritvora.

Tijelo kapetana Stojaka je pronađeno u obiteljskoj kući ubojice u selu Bukve, a nakon pronalaska tijela iz OS BiH su priopćili da su potreseni informacijom o ubojstvu te da će pomoći obitelji Stojak. Varupa i Stojak navodno su se upoznali u noći ubojstva u jednom ugostiteljskom objektu.

Nestanak Miroslava Stojaka je prijavljen 17. rujna u 17 sati. U nedjelju je na području Žepča pronađeno vozilo koje je bilo u vlasništvu Stojaka, a navodno je njime upravljao Varupa. koji je doživio prometnu nesreću.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok