Ispred područne OŠ u Gornjoj Tramošnici, Pelagićevo, jučer je održan prosvjed roditelja hrvatskih učenika koji, nakon što je zamijenjena učiteljica i uveden srpski umjesto hrvatskog jezika, svojoj djeci ne dopuštaju pohađanje nastave.

Prosvjede je podržalo i stotinjak hrvatskih povratnika. Skupu su nazočili dopredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković i načelnik općine Pelagićevo Simo Stakić, dok se ravnateljica matične OŠ “Vaso Pelagić” iz Pelagićeva Olga Lazić, unatoč obećanju da će doći, nije pojavila.

Jerković je kazao je kako je sramotno što se ravnateljica nije udostojala pojaviti na skupu i objasniti roditeljima i hrvatskim povratnicima novonastalu situaciju. “Ja vam kažem, rješenje će biti pronađeno. Učiteljica koja je nedavno dobila posao, morat će otići. Raspisat će se novi natječaj. Naći ćemo učiteljicu Hrvaticu koja će nastaviti učiti djecu po nastavnom planu i programu kako je to rađeno u proteklih 17 godina”, naglasio je Jerković i dodao da je za to dobio čvrsta jamstva ministra prosvjete u RS-u. (Večernji)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok