Nakon što je na e-mail adresu “Nezavisnih novina” stigao anonimni mail sa ozbiljnim prijetnjama, poruka identičnog sadržaja i sa iste adrese je stigla i na mail adresu Narodne skupštine Republike Srpske.

Sekretar Narodne skupštine Republike Srpske je obavijestio CJB Banjaluka, koji će preduzeti dalje korake za otkrivanje identiteta pošaljiaoca sporne poruke, prenosi hms.ba

Načelnica Odjela za odnose s javnošću MUP-a RS, potvrdila je banjalučkim novinama kako je mail s istim sadržajem stigao na više adresa u RS.

Redakcija Nezavisnih novina primila je anonimni mail u kojem se nalaze ozbiljne prijetnje, objavile su ove novine.

“U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Vaša krv će teći ulicama jer ste sami tako izabrali. RS više neće biti”, navodi se u poruci.

Nezavisne novine su prijavile prijetnje Policijskoj stanici u Lazarevu, a Mirna Miljanović, načelnica Odjela za odnose s javnošću MUP-a RS, potvrdila je banjalučkim novinama kako je mail s istim sadržajem stigao na više adresa u RS.

“Taj isti sadržaj je stigao na više mail adresa u RS, Odjel za visokotehnološki kriminal od saznanja radi na tome da otkrije s koje mail adrese je poruka upućena”, kazala je Miljanović.

Alternativna televizija objavila je kako je i na službenu mail adresu ureda predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske stigla prijeteća poruka.

Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka, osudio je prijetnje i pozvao MUP RS da zaštiti novinare od svake potencijalne prijetnje.

“Ovakvi slučajevi se moraju istražiti. Mora se znati tko stoji iza ovakvih sve češćih prijetnji novinarima, kako u BiH, tako i u regiji”, rekao je Vukelić i istaknuo kako ovakve stvari ne treba uzimati olako, pogotovo što je u ovom slučaju prijetnja upućena čitavoj jednoj redakciji.

Inače, ministar unutarnjih poslova Dragan Lukač izjavio je kako je sigurnosna situacija u Srpskoj stabilna i zadovoljavajuća te da od otvaranja glasačkih mjesta u Srpskoj ”nije bilo posebnih incidenata”.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je povodom događšanja vezanih za referendum u RS da su građani BiH pametniji od svih političara i da je siguran da neće nasjesti na političke provokacije.

”Sve te probleme koji se događaju mi trebamo rješavati u okviru institucija. Međutim, političari iz osobnih interesa, ne vodeći računa o narodu, dižu tenzije i nastoje na osnovu nacionalističke i ratnohuškacke retorike dobiti neku političku korist. To je najprimitivniji i najmizerniji način na koji mogu doći do političkih bodova”, rekao je Mektić

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok