Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u Federaciji BiH ima 44.000 Arapa i da je na jednom skupu u Sarajevu nedavno razgovarano o tome da dobiju status četvrtog konstitutivnog naroda u BiH, kao Srbi, Bošnjaci i Hrvati.

Dodik je naveo da, prema podacima iz FBiH, 44.000 ljudi iz arapskog svijeta ima neki oblik imovine u FBiH, na čemu pribavljaju pravo prebivališta.

"Njihovi predstavnici su prije nekoliko tjedana u Sarajevu, vjerojatno u suradnji s lokalnim muslimanima u Sarajevu Bakira Izetbegovića i ostalima, održali raspravu na kojoj se razgovaralo o tome da Arapi dobiju karakter konstitutivnog naroda u BiH i da se uvedu u politički sustav  odlučivanja", rekao je sinoć Dodik za beogradsku Televiziju "Happy".

On je naglasio da izbjeglice iz Libije i Sirije nisu dio te priče, nego dolaze "neki drugi koji imaju nešto para", te dodao da Arapi kupuju svugdje gdje postoji džamija, a njih je u BiH od kraja rata izgrađeno 1.500.

Kao primjer Dodik je naveo da su Srbi, koji imaju kuće oko džamije u Trnovu u centru grada, spremni da ih prodaju.

"Scenarij je identičan, dolazi netko tko daje novac, vi se iseljavate, a oni nameću svoja pravila života. Uspjeli su nametnuti pravila života u jednom Parizu, da neće u jednom malom Trnovu", kaže Dodik, prenosi Srna.

On je spomenuo i krizu Deutsche banke, koja je u bezizlaznoj situaciji i ne dozvoljava povlačenje depozita te upozorio kako se u toj banci nalazi deponirano šest milijardi eura deviznih rezervi Centralne banke BiH.

Prema njegovim riječima, netko je u Sarajevu, pod utjecajem zapadnjaka, sve devizne rezerve Centralne banke BiH, deponirao u Deutsche banku.

"Ako se taj novac izgubi, onda smo u problemu. Onda će opet naći način da pričaju priču da je Dodik kriv. Što sam ja kriv što je poropala Deutsche banka i nestao novac koji je netko drugi tamo deponirao kao osnovu za naše funkcioniranje. BiH je karikatura", rekao je Dodik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok