MUP ZDŽ oglasio se priopćenjem za javnost nakon što je jutros odjeknula vijest o navodnoj otmici djevojčice koji je prijavila druga djevojčica, piše bh. novinska agencija Patria.

- Nakon zaprimljene prijave o navodnoj otmici i pokušaju otmice dvije djevojčice od strane dvije osobe koja su bila u vozilu, na području naseljenog mjesta Tetovo, u Zenici, odmah su angažirane policijske patrole i timovi Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije radi vršenja blokade navedenog područja i prometnica, te vršenja drugih mjera i radnji iz nadležnosti policije. Sa ciljem prikupljanja informacija te provjere navoda iz prijave, u službenim prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije je obavljen razgovor sa djevojčicom koja je i prijavila navodni slučaj otmice, kada je, kako navodi, uspjela pobjeći.

U obavljanje ovog razgovora su pored policijskih službenika uključena i druga stručna lica u skladu sa važećim procedurama kada je u pitanju obavljanje razgovora sa djecom i maloljetnicima.

Iz uprave Osnovne škole "Hasan Kikić" je potvrđeno da nema prijava o nestanku nijednog djeteta, te da su izostanci pojedinih učenika opravdani od strane roditelja.

Još uvijek ne možemo potvrditi točnost navedene prijave niti činjenicu da je izvršena otmica ili pokušaj iste.

Poduzimajući aktivnosti na dokumentiranju ovog slučaja službenici kriminalističke policije su postupali u skladu sa nalozima i uputama dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, koji je u policijskim prostorijama direktno izdavao naredbe i upute, te rukovodio naznačenim aktivnostima i sa kojim su vršene stalne konsultacije.

Nakon što je obavljen razgovor sa djevojčicom, od strane policijskih službenika se nastavljaju aktivnosti na  prikupljanju saznanja, sa ciljem provjere točnosti navoda iz zaprimljene prijave o otmici i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa navedenim događajem.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok