Udruženje „Omladinski kulturni centar Kakanj“ u protekla dva mjeseca realiziralo je projekt pod nazivom „Oprez-kladionica na putu“, kojim nastoje da kroz predavanja i edukaciju ukažu kakanjskim srednjoškolcima na ovaj porok. Statistike i brojke o klađenja mladih u Kaknju pokazuju da je sve veći broj mladih osoba koje postaju ovisnici o igrama na sreću i odlascima u „sportske kladionice“.

Aktivisti i volonteri Udruženja „OKC Kakanj“ su u suradnji s psihologom i pedagogom, ovih dana detaljno obradili temu o štetnosti kladionica s učenicima srednjih škola, javlja Zeda.

„Moramo napomenuti da smo prezadovoljni učinkom i zainteresiranosti mladih srednjoškolaca na ovu temu. Samo edukacijom, poput ove i obrazovanjem, možemo napraviti konkretne pomake, jer moramo barem na taj način ukazati mladima, ali i građanima o ogromnom utjecaju i štetnosti ovog društvenog poroka“, istaknuo je predstavnik Udruženja „OKC Kakanj“, Hamid Hadžić.

Prema rezultatima višemjesečnih istraživanja, urađenih na velikom uzorku, više od 55 posto mladih u dobi između 15 i 17 godina, barem jedanput tjedno je otišlo u sportsku kladionicu i sudjelovalo u igrama na sreću. Najveći problem je, koji nije rijedak, da zbog odlazaka u kladionice srednjoškolci imaju veliki broj neopravdanih sati zbog izostanaka s nastave i odlaska u kladionice, što stvara velike probleme.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok