To znači da više nitko ne može koristiti vozilo za dolazak ili pak odlazak s posla, što je do sada bila ministarska praksa.

Vlada Posavske županije na posljednjoj je sjednici donijela odluku kojom je precizirala način korištenja vozila iz službenog vladinog voznog parka (odluka o ostvarivanju prava i načinu upotrebe službenih vozila kod proračunskih korisnika). Tom su odlukom jedini u FBiH precizirali da nitko ne može koristiti službeno vozilo 24 sata već da se isključivo unutar radnog vremena vozilo koristi po odobrenju mjerodavne osobe.

Značajna ušteda

To praktično znači da više nitko ne može koristiti vozilo za dolazak ili pak odlazak s posla, što je do sada bila ministarska praksa. Odlukom su propisana prava na upotrebu i način upotrebe službenih vozila kod proračunskih korisnika Posavske županije. Cilj je odluke, rečeno je tijekom zasjedanja Vlade Posavske županije, da korištenje službenih vozila ima puno veću kontrolu, broj će im biti smanjen i na taj način napravit će se proračunske uštede. Predsjednik Vlade Posavske županije mr. sc. Marijan Oršolić ustrajan je u naporima da proračunske materijalne troškove svede na najmanju moguću mjeru. S tim u svezi upravo je i navedena odluka kojom se strogo precizira kada, tko i zašto može koristi službeno vozilo. - Vlada nije nabavljala nova vozila, a dio voznoga parka sukladno mjerama štednje već je prodan, tvrde u županijskoj upravi.

Vozila na parkiralištu

Službena vozila izvan radnog vremena bit će parkirana na parking-prostorima ispred Vlade i policije što uključuje službena vozila, ne samo Vlade, već i ostalih proračunskih korisnika koja posjeduju službena vozila, navodi se u odluci koja je naišla na veliko odobravanje javnosti.

Večernji

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok