Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije podiglo je optužnice protiv Salmira Kaplana, Demira Mahmutćehajića, Ahmeta Ljubovića i Nihada Bajramovića zbog kaznenih djela u vezi sa zbivanjima na dan lokalnih izbora u općini Stolac, javila je Federalna televizija.

Podsjetimo, Kaplan je fizički napao predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Ivana Perića, te člana biračkog odbora Maria Raguža, koji je zamao podlegao ozlijedama, nakon čega je prevez u Sveučilišnu kliničku nolnicu u Mostaru, gdje je bio na intenzivnoj njezi. Članovi Inicijative za Stolac, koalicije bošnjačkih stranaka SDA- SDP i SBB-a, predvođeni Kaplanom, Mahmutčehajićem i Ljubojevićem lomili su inventar, preturali i otuđili glasačke kutije s izbornim materijalom, te tako nasilno prekinuli izbore u Stocu,podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

U međuvremenu, timovi SIP-a u Stocu provode desetine informativnih razgovora u sklopu postupka za utvrđivanje odgovornosti za prekid izbornog procesa u toj općini, nakon čega će biti sačinjen Izvještaj, na temelju kojeg bi Središnje izborno povjerenstvo BiH sljedećeg tjedna trebala odlučiti o ponavljanju izbora u Stocu i snakcioniranju odgovornih za prekid izbora.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok