Županijski sud Sarajevo je na prijedlog Tužiteljstva Županije Sarajevo odredilo jednomjesečni pritvor Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Lejli Cerić, Suadi Hadžić i Samiri Skorupan, osumnjičenima u predmetu kodnog naziva "Pravda".

Kako je Feni kazala glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Azra Bavčić, pripadnici Federalne uprave policije su u nastavku aktivnosti u sklopu ovog predmeta uhitili još jednu osobu.

Istovremeno, očekuje se da se Sud očituje u vezi s raspisivanjem potjernice, odnosno određivanjem pritvora za Lejlu Fazlagić, Zorana Lončara i Mirsada Delimustafića, koji se nalaze u bijegu.

Također, Sud bi se trebao očitovati i u vezi s mjerama zabrane predloženim za još osam osumnjičenih u predmetu "Pravda".

U akciji "Pravda" 11. studenog je  na području Bosne i Hercegovine uhićeno 15 osoba koje se sumnjiče za kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi s kaznenim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od sudije, pranje novca i prijevara.

U međuvremenu su u istom predmetu uhićeno još tri osobe (jučer dvije i danas još jedna).

U operativnoj akciji "Pravda" na području BiH i Republike Hrvatske pripadnici policije su izvršili pretrese na oko 60 lokacija.

Županijsko tužiteljstvo Sarajevo je istražne radnje u ovom predmetu provodilo u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Hrvatske (USKOK), te u suradnji  s Upravom za organizovani i teški kriminal MUPRS-a, pri čemu je asistenciju pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSABiH).

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok