Nakon što je jučer osvanulo u novinama da usamljena majka Senka Merdžo iz Mostara nema sredstava za pokop kćeri Silvije (30), inače nezaposlene magistrice ekonomije koja se, kako je, kao što je potvrdila i obdukcija, u srijedu ujutro zbog besperspektivnosti i neimaštine ugušila vrećicom u sobi stana koji koriste kao alternativni smještaj u mostarskoj Splitskoj ulici broj 76, redakciji Večernjeg lista javili su se brojni dobri ljudi.

Tako su iz mrtvačnice na Bijelom brijegu odlučili osigurati pogrebnu opremu i sve ostalo što je potrebno za dostojanstven pokop, a u akciju se uključilo i Hrvatsko narodno kazalište (HNK), gdje je Senka, inače narušenog zdravlja, zaposlena, kao i Gradska uprava Mostara. Oni se nadaju da će prikupljenim sredstvima Senki osigurati trajni smještaj i valjanu njegu, a svi zainteresirani mogu se javiti njezinoj kolegici Neli iz HNK-a, piše Večernji list BiH.

- Posljednjih dana na svojoj kćeri nisam primijetila ništa sumnjivo što bi ukazivalo na to da bi se ovakvo nešto moglo uopće dogoditi - priča Senka, dodavši kako je njezina kći uvijek bila tiha i povučena. Posljednjih mjeseci je, priča Senka, stalno sa sobom nosila očevu sliku koji je umro prije šest godina i stalno je govorila kako je njemu sada sigurno bolje. Majka smatra da je njezinu kćer na ovaj tragičan potez natjeralo siromaštvo u kojem su živjele i iz kojeg nije vidjela izlaza.

Na Zavodu za zapošljavanje bila je punih šest godina čekajući bolje sutra i nije ga dočekala. Živjele su od majčine skromne plaće.

- Brojna su pitanja na koja odgovora nema, ni pismo nije ostavila, a ni bilo kakvu poruku - ističe majka.

Shrvana boli, vraća film unatrag i prisjeća se da je nedavno po dolasku s posla zatekla kći s posjekotinom na ruci.

- Pokušala je prerezati vene, ali nije uspjela, hvala Bogu. Nisam očekivala da bi opet mogla dići ruku na sebe - priča Senka, čiji šokirani susjedi dodaju da je, s obzirom na to da Senka nema nikoga svog u Mostaru, jer je rodom iz Hrvatske, a sa svojom skromnom plaćom nije u stanju pokopati kći, hvalevrijedna pomoć dobrih ljudi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok