Dokaze o zločinima mudžahedina, kao i nekoliko tisuća dokumenata koji govore o povezanosti bošnjačkog vrha s likvidacijama političkih neistomišljenika Tužiteljstvo BiH je nepročitane proslijedilo Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu, potvrdio je jučer bivši potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo.

Kebo je u izjavi za “EuroBlic” najavio kako će uskoro objaviti brojna saznanja o, kako kaže, skandaloznom tretmanu kaznene prijave koju je podnio protiv bošnjačkih vojnih i političkih dužnosnika, prenosi Tanjug.

Kebo podsjeća kako je prije dvije godine Tužiteljstvu BiH dostavio više od 15.000 materijalnih dokaza i dokumenata koji, prema njegovim riječima, svjedoče o ratnim zločinima i kriminalu u koji je bio umiješan bošnjački vrh.

“Dobio sam provjerene informacije da je Tužiteljstvo BiH prije otprilike godinu dana doslovno netaknute i neotvorene omotnice s dokazima prebacilo Županijskom tužiteljstvu. Želim podsjetiti da su samo nekoliko mjeseci nakon što sam im predao dokumentaciju o zločinima i kriminalu najteže vrste iz Tužiteljstva BiH tvrdili da su sve obradili iako je čak i fizički nemoguće da se za to vrijeme detaljno prouči više od 15.000 stranica opsežnog materijala”, kaže Kebo.

Iz Županijskoga tužiteljstva u Sarajevu kratko su potvrdili da im je predmet “Leutar” iz Tužiteljstva BiH dostavljen prije godinu dana, kao i da “već dugo rade na predmetu “Ugljen”.

Iz Tužiteljstva BiH nisu željeli komentirati tvrdnje bivšeg potpredsjednika FBiH. “EuroBlic” navodi i da stručnjak za sigurnost Dževad Galijašević kaže kako postoje brojni dokazi o točnosti tvrdnji Mirsada Kebe da je bošnjački politički vrh umiješan u ubojstva nekadašnjeg zamjenika šefa AID-a Nedžada Ugljena i zamjenika ministra unutarnjih poslova FBiH Joze Leutara.

“Ugljen je ubijen jer je dokumente o bošnjačkim zločinima dostavljao Haaškom sudu, a zbog sličnih razloga je likvidiran i Jozo Leutar”, tvrdi Galijašević. Od visokih dužnosnika u optužnicama se spominju Sakib Mahmuljin i Šefik Džaferović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok