Dvojica bivših pripadnika Armije Bosne i Hercegovine uhićena su u srijedu u Sarajevu po nalogu Tužiteljstva BiH koje ih tereti za ratne zločine protiv civila, potvrđeno je iz sjedišta tog tužiteljstva, a još jednog osumnjičenog za ratne zločine uhitila je policija na graničnom prijelazu prema Hrvatskoj.

Samir Kešmer (42) i Mirsad Menzilović (41) uhićeni su u Sarajevu, a obojica su osumnjičeni za teško kršenje međunarodnog humanitarnog prava.

Tužiteljstvo BiH tereti ih da su 1993. godine u dijelu Sarajeva kojega je kontrolirala Armija BiH počinili višestruko zlostavljanje i silovanje malodobne djevojke srpske nacionalnosti.

Nakon ispitivanja u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) Kešmer i Menzilović bit će predani tužitelju koji treba odlučiti o zahtjevu za određivanje pritvora.

Još jednog bivšeg pripadnika Armije BiH tijekom dana uhitila je granična policija BiH na prijelazu Maljevac prema Hrvatskoj.

On je također priveden po nalogu Tužiteljstva BiH koje ga sumnjiči za ratne zločine nad pripadnicima postrojbi koje su ratovale na području koje je kontrolirao samozvani lider autonomne pokrajine zapadna Bosna Fikret Abdić.

Policija je objavila samo kako je riječ o osobi inicijala E.S. rođenom 1968. godine. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok