Na ulazu u Zavidoviće, kod Gvozdenog mosta, jučer je u poslijepodnevnim satima ozlijeđen maloljetni pješak. Nesreću je, prema izjavama svjedoka, izazvao vozač kombija marke Mercedes koji je u alkoholiziranom stanju vozio neprilagođenom brzinom.

Iz Operativnog centra MUP-a ZDŽ potvrđeno je za Klix.ba kako se nesreća dogodila u 18:22 sati u Ulici Zlatnih ljiljana u općini Zavidovići.

Osim putničkog vozila marke Mercedes kojim je upravljao L.N., u nesreći je sudjelovalo i vozilo marke Renault kojim je upravljala M.N.

Ozlijeđeni pješak, E.D. rođen 1998. godine iz Zavidovića, zadobio je teške tjelesne ozljede koje su utvrđene u Kliničkom bolničkom centru u Zenici.

Klix je dobio informacije kako se radi o Nikoli Laziću, koji je, upravljajući kombijem u alkoholiziranom stanju i vozeći brzinom većom od 100 km/h, preticao tri automobila na dijelu kolovoza gdje je zabranjeno.

Tom prilikom Lazić je oborio maloljetnog pješaka koji je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je zbrinut u bolnici u Zenici. Mladić se u tom trenutku vraćao iz škole.

Lazić je navodno istog dana iz zatvora došao na dopust za vikend, a ranije je osuđivan zbog krivičnih djela krađa i šumska krađa.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok