Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije podiglo je optužnicu protiv O. I. iz Busovače, inače radnika “Lutrije BiH”, da je jednoga igrača prevario za 93.000 maraka.

Naime, on je dobitni listić koji mu je dao sretni dobitnik J. F. u Vitezu zadržao za sebe, a ovoga slagao kako u stvari nije osvojio ništa. Kako navode u tužiteljstvu, J. F. je 31. svibnja ove godine došao na jedno od uplatnih mjesta i predočio optuženom blagajniku dokaz o dobitku. U pitanju je bio bingo plus listić.

Umjesto da ga O. I. uputi dalje i objasni način na koji može preuzeti svoj novac, on je zloupotrijebio svoj položaj, za što je i službeno optužen, pišu Nezavisne novine.

U tužiteljstvu smatraju da je znao da kao zaposlenik “Lutrije BiH” ne može izvršiti naplatu dobitka pa je listić dao svojoj sestri K. M., a koja ga je, nakon što je saznala da je u tijeku istraga, predala u Policijsku stanicu u Fojnici. Na kraju, on je vraćen sretnom dobitniku, koji nije dozvolio da bude prevaren.

Prema riječima očevidaca i onih koji su dobro upućeni u ovaj slučaj, on je istoga dana shvatio što O. I. pokušava učiniti pa je o tome alarmirao policiju i svoga brata, koji se brinuo o njemu, jer je u pitanju osoba s invaliditetom. Prevaru je “nanjušio” odmah po predaji listića, ali ga je osiguranje izbacilo iz prodajnoga mjesta jer ga je blagajnik prijavio da stvara buku i bez razloga remeti javni red i mir.

Navodno je kod sebe imao još dobitnih listića. Na jednom je stajalo kako je dobio 70 maraka, što mu je optuženi i isplatio, ali je kada je vidio brojku od 93.000 maraka, pokušao je izvesti prvorazrednu prijevaru, što mu na kraju ipak nije pošlo za rukom.

Branio se pričom kako je njegova sestra na ulici pronašla listić. Inače, cijeli slučaj razriješila je radnica s uplatnoga mjesta gdje je tiket i kupljen, a koja je igrača poslala na naplatu u poslovnicu u kojoj je radio O. I. Ona je, naime, potvrdila policiji kako joj se J. F. ranije javio s dobitnim tiketom te da ga je poslala kod optuženoga, prenosi Fokus.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok