Stravično ubojstvo tek rođene bebe potreslo je jučer zvorničku i bosanskohercegovačku javnost, a nakon 24-satne istrage tijelo ubijene bebe pronađeno je jutros u rijeci Drini.

Točnije, u 7.35 sati Centru javne sigurnosti Zvornik prijavljeno je da je tijelo bebe viđeno kako pluta rijekom, nakon čega su policijski službenici izašli na teren kako bi obavili očevid, potvrdio je Miljan Bobar, glasnogovornik CJS Zvornik u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Kako prenosi televizija BN, u izvlačenju bebe iz rijeke policajcima su se pridružili i pripadnici zvorničke vatrogasne jedinice, a Saša Ilić, zamjenik komandira vatrogasne jedinice, potvrdio je da je tijelo bebe ženskog spola s posteljicom izvučeno stotinjak metara uzvodno od Starog mosta u Zvorniku.

Podsjećamo, policijski službenici Odjela kriminalističke policije CJS Zvornik jučer su obavili očevid u ulici Svetog Save u Zvorniku, zbog sumnje da je počinjeno ubojstvo djeteta pri porođaju. Zatim su i uhitili osobu inicijala S. V. (1985) iz Zvornika, koja se prijavila u Dom zdravlja radi ukazivanja liječničke pomoći, a koja je osumnjičena za čedomorstvo.

Cijeli slučaj dogodio se u noći između 25. i 26. prosinca, u razdoblju između 00.30 i 1.00 sati kada se, navodno, uhićena osoba porodila u ulici Svetog Save u Zvorniku, nakon čega je novorođenče bacila u rijeku Drinu.

Osoba osumnjičena za čedomorstvo, nakon jučerašnjeg saslušanja, u dogovoru s nadležnim tužiteljem puštena je kući, ali rad na dokumentiranju ovog kaznenog djela i cjelokupna istraga se nastavljaju, potvrdio je Miljan Bobar, glasnogovornik CJS Zvornik, za Radiosarajevo.ba.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok