Tijelo tek rođene bebe koju je majka bacila u Drinu izvučeno je jučer u blizini starog mosta kod Zvornika, te je odmah upućeno na obdukciju.

Tridesetjednogodišnja majka Suzana Vidaković je nakon saslušanja puštena kući. Zvornička policija nastavlja istragu, a za istragu bi mogli biti ključni rezultati obdukcije koji se očekuju uskoro i koji će pokazati je li beba rođena mrtva ili je majka počinila čedomorstvo, prenosi Pogled.ba

Suzana Vidaković tvrdi da je rodila mrtvo dijete dok je sama pokušavala da dođe do hitne pomoći. Ranijih godina je već izgubila dvije bebe. Zbog šoka i straha što joj se, kako kaže, slična situacija ponovo dešava bebu je bacila u Drinu.

“Jednostavno plašila sam se. I s obzirom da sam prvu bebu izgubila u sedmom mjesecu trudnoće doktor nam je reko da se ta beba baca i mi nismo, mi smo to uzeli i odnijeli kući zakopali. U tom trenutku nisam ni bila svjesna šta radim. Da je beba zaplakala, ili pomjerila se ne bih to uradila tako”, kaže Suzana za ATV.

Suzanin muž Milan koji je, kako tvrdi, ostao da čuva dvoje djece dok je ona otišla do ljekara, brani suprugu. Kaže da nije mogla da prolazi kroz situacije koje su joj se već dva puta dogodile.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok