Snijeg koji je jutros počeo padati širom Bosne i Hercegovine prouzročio je velike probleme u prometu, posebno u Bosni. Širom naše zemlje zabilježene su manje prometne nezgode, javlja N1.

Na magistralnom putu Prnjavor-Banjaluka, u mjestu Lišnja, i dalje je potpuno obustavljen promet zbog prometne nezgode koja se dogodila rano jutros kada su se sudarila dva teretna vozila, priopćeno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Nezgoda se dogodila u 4.30 sata, a s obzirom na loše vremenske uvjete i snijeg koji pada, alternativnih pravaca nema.

Zbog snijega na kolovozu usporeno i otežano prometuje se u većem dijelu naše zemlje. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Cazin-Velika Kladuša, Bihać-Bosanska Krupa, Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Kupres-Šuica, Glamoč-Mrkonjić Grad, Donji Vakuf-Travnik, Olovo-Kladanj i Tuzla-Orašje. Poseban oprez zbog sniježnih padavina savjetujemo i na dionici autoputa A-1 Tarčin-Zenica. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, a posebnu pažnju skrećemo na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Ekipe putnih službi interveniraju na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putni pravci za sada prohodni.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok