Policija je jučer uhitila muškarca koji je službenim vozilom zdravstvene ustanove iz Novog Grada/Bosanskog Novog izazvao prometnu nezgodu i pobjegao s mjesta događaja, javlja Fena.

Naime, vozač S.B. je 31. prosinca 2016. godine, oko 11.50 sati, u mjestu Rudice, u općini Novi Grad/Bosanski Novi, službenim vozilom zdravstvene ustanove udario pješaka M.Lj., koji je zadobio teške tjelesne ozljede.

Zbog sumnje da počinio krivično djelo ugrožavanje javnog prometa i nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći, osumnjičeni S.B. je jučer uhićen, kao i osoba A.P. iz Novog Grada/Bosanskog Novog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo pomoć učinitelju poslije izvršenog krivičnog djela.

A.P. je, kao rukovoditelj u zdravstvenoj ustanovi čijim je službenim vozilom S.B. prouzročio nezgodu, neprijavljujući S.B. za prouzročenje prometne nezgode te prikrivajući oštećenja na službenom vozilu, prikrio izvršenje opisanog krivičnog djela i počinitelja, priopćeno je danas iz policije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok