Zbog izrazito niskih temperatura, vozači se danas upozoravaju na moguću poledicu na kolovozu.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu, ali niske temperature usporavaju djelovanje posipnog materijala.Zbog izrazito niskih temperatura, vozači se danas upozoravaju na moguću poledicu na kolovozu. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu, ali niske temperature usporavaju djelovanje posipnog materijala.

Posebno se izdvajaju putni pravci Kupres-Tomislavgrad, Livno-Tomislavgrad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar, gdje jak vjetar stvara sniježne nanose. Na mjestimično jake udare vjetra, upozorava se i u južnim krajevima zemlje.

Posjedovanje zimske opreme zakonski je obvezno za sve kategorije vozila.

Temperature zraka jutros u 7.00 sati iznosile su -28 C u Sokocu, u Bugojnu -25, Zenici -24, Tuzli -22, Bijeljini -21, Goraždu -19, Srebrenici -18, Zvorniku -16, Bihaću -15, Banjoj Luci i Gradačcu -14, Livnu -13, Mostaru, Trebinju i Čapljini -9 te u Neumu -5 C.

Jutros u 8.00 sati temperatura u Sarajevu je iznosila -22 C, vlažnost zraka 90 posto, a barometarski tlak 945 hPa.

Izdano je novo, produženo upozorenje za niske temperature zraka, do 12. siječnja. Jutarnje temperature su u granicama narandžastog, od -20 C do -10 C, a dnevne, uglavnom, u granicama žutog, od -10 do -5, priopćeno je iz FUCZ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok