Policija je tijekom noći sa subote na nedjelju uhitila Rifeta Suljića, koji je u subotu u večernjim satima jednoj osobi nanio teške tjelesne ozljede uslijed kojih je ista preminula, a drugu osobu teško ranio.

Do sukoba uz upotrebu vatrenog oružja došlo je poslije 20 sati, u obiteljskoj kući u mjestu Gornja Zimča kod Visokog, kada je osoba Suljić pucao iz vatrenog oružja i nanio tjelesne ozljede u predjelu grudnog koša rođaku Zilki Suljiću rođen 1960. godine, a drugog rođaka Behaju Suljića rani je u predjelu desne noge. Piše Dnevni list.

Krvavi pohod Suljića počeo je oko devet sati navečer kada je on najprije došao do kuće svoga rođaka Zilke Suljića (57) u Gornjoj Zimči. Iz još uvijek neutvrđenih razloga u svog rođaka je pucao kroz prozor kuće i to dok je Zilko gledao televiziju te ga smrtno ranio u grudni koš.

Tu se Suljić nije zaustavio već je otišao i do obližnje kuće svoga rođaka Behaje Suljića te ga pozvao da izađe vani. Kada se ovaj odazvao na poziv rođaka, Rifet mu je pucao u noge i pobjegao.

Policija je odmah alarmirana, a ozlijeđeni su vozilom Hitne pomoći prevezeni u Dom zdravlja. Zilko je ubrzo preminuo uslijed teških ozljeda grudnog koša dok je Behaja nakon pružene liječničke pomoći prevezen u zeničku bolnicu gdje je zadržan na liječenju.

Specijalci MUP-a u potrazi za osumnjičenim odmah su blokirali područje Visokog i Kaknja. Suljić je ubrzo lociran u svom domu u Gornjoj Zimči. Policija je odmah opkolila njegovu kuću te su pokušali pregovarati sa njim i nagovoriti ga da se preda policiji. Međutim, nije izlazio iz kuće pa je policija provalila zaključana vrata i uhitila Suljića.

Po njihovim ulasku Suljić je bio krvav, a imao je ozljedu lijevog uha nanesenu vatrenim oružjem.

Kako se moglo neslužbeno čuti, nakon krvavog pohoda po selu Suljić se pokušao ubiti. Pomoć mu je ukazana u lokalnom domu zdravlja te je proveden na saslušanje u policijske prostorije.

Očevid na mjestu događaja obavio je dežurni županijski tužitelj i pripadnici MUP-a Zeničko-dobojske županije. Nakon kjrim obrade osumnjičene osobe, ovisno o zdravstvenom stanju, on će biti predan u nadležnost Županijskog tužiteljstva na daljnje postupanje.

Policija nastavlja rad na otkrivanju motiva zbog kojeg je Suljić napao svoje rođake. Prema tvrdnjama mještana, trojica rođaka su od ranije bili u sukobu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok